Articole

Municipiul Sfantu Gheorghe a fost desemnat "Orasul Reciclarii" in 2014

Municipiul Sfantu Gheorghe a fost desemnat marele castigator al "bataliei" pentru titlul de "Orasul Reciclarii", competitie adresata primariilor de municipiu si organizata de Eco-Rom Ambalaje, sub patronajul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2014.

Proiectul SEAP PLUS finantat de Comisia Europeana a ajuns la final

SEAP-PLUS (Sustainable Energy Action Plans) este un proiect Intelligent Energy Europe al Comisiei Europene care s-a desfasurat in perioada aprilie 2012 - septembrie 2014. Din partea tarii noastre partener al proiectului a fost Asociatia Municipiilor din Romania.

In Romania se taie aproximativ 20 de milioane de metri cubi de lemn in fiecare an

Ca se taie padurile o stim cu totii. Pentru a afla insa cat lemn se taie legal, cat se taie ilegal, cum se stabileste limita de taiere si cam cat timp va mai avea Romania paduri, am aflat de la Catalin Diaconescu, secretar de stat in cadrul Departamentului pentru Ape, Paduri si Piscicultura din Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice. Ce cantitati de masa lemnoasa se taie anual in Romania si cat timp credeti ca va mai avea Romania paduri?

"Caravana ECOTIC", un proiect pentru 30 de orase din Romania

Asociatia ECOTIC va incepe in aceasta toamna una dintre cele mai interesante campanii de educatie si de constientizare a populatiei cu privire la deseurile de echipamente electrice si electronice. Campania, care se va desfasura pe o perioada de doi ani, va cuprinde 30 de municipii si va viza in primul rand scolile din aceste orase. Inainte de inceperea proiectului, ECOTIC a dat publicitatii un sondaj de opinie care a avut ca obiectiv identificarea comportamentului populatiei in ceea ce priveste deseurile electrice.

Doua apeluri pentru propuneri de proiecte in cadrul Programului RO04 "Reducerea substantelor periculoase"

In data de 05.09.2014, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice in calitate de Operator de Program a lansat doua apeluri pentru propuneri de proiecte in cadrul Programului RO04"Reducerea substantelor periculoase", program finantat in cadrul Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European 2009 - 2014

Presedintele Basescu a promulgat Legea privind salubrizarea

Presedintele Traian Basescu a semnat in data de 3 iulie decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii serviciului de salubrizare a localitatilor nr. 101/2006.

Infringement pentru deseurile de ambalaje si VSU?

Comisia Europeana a solicitat in data de 10 iulie a.c. Romaniei sa transmita detalii privind punerea in aplicare in legislatia nationala a legislatiei UE in doua domenii diferite din sectorul deseurilor - deseurile de ambalaje si vehiculele scoase din uz.

Programul "Rabla" se prelungeste

Presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearap a dispus prelungirea sesiunii de depunere si validare a dosarelor pentru persoanele juridice si institutiile publice din Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2014. Dosarele se vor depune la sediul AFM, iar termenul limita de depunere a acestora este 30 septembrie 2014. AFM a emis 3.000 de tichete pentru persoanele juridice si institutiile publice.

SIGUREC, statiile inteligente de colectare selectiva a deseurilor, inaugurate in parcarile Carrefour Baneasa si Carrefour Vitantis

Green Group in colaborare cu Carrefour Romania au inaugurat in premiera la Bucuresti doua statii inteligente de preluare a deseurilor direct de la consumatori, sistem numit SIGUREC. Bucurestenii vor putea aduce pentru reciclare peste 10 tipuri de deseuri: PET-uri, doze de aluminiu, recipienti din sticla, echipamente electrice si electronice, baterii, hartie, folii de plastic etc.

Alta subordonare a Agentiei Nationale pentru Pescuit

Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta privind trecerea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura din subordinea Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

"E nevoie de investitii in sistemul de apa si canalizare cel putin zece ani de acum inainte"

Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, a declarat in 25 august, cu ocazia unei vizite de lucru in judetul Covasna, ca Romania are nevoie de investitii majore in sistemul de apa si canalizare inca cel putin zece ani de acum inainte pentru a se putea alinia standardelor europene.

Sistem electronic pilot destinat transferurilor de deseuri

In cadrul reuniunii bilaterale pe probleme de mediu desfasurate la Budapesta pe 5 septembrie a.c., delegatia romana condusa de Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice a prezentat partii ungare sistemul electronic pilot ELSYS, destinat schimbului de date efectuate in cazul transferurilor internationale de deseuri.

Parteneri vizati