SIGUREC, statiile inteligente de colectare selectiva a deseurilor, inaugurate in parcarile Carrefour Baneasa si Carrefour Vitantis

SIGURECGreen Group in colaborare cu Carrefour Romania au inaugurat in premiera la Bucuresti doua statii inteligente de preluare a deseurilor direct de la consumatori, sistem numit SIGUREC. Bucurestenii vor putea aduce pentru reciclare peste 10 tipuri de deseuri: PET-uri, doze de aluminiu, recipienti din sticla, echipamente electrice si electronice, baterii, hartie, folii de plastic etc.

Statiile SIGUREC ale Green Group sunt amplasate in parcarile Carrefour Baneasa si Carrefour Vitantis. Bucurestenii vor putea aduce pentru reciclare peste 10 tipuri de deseuri: PET-uri, doze de aluminiu, recipienti din sticla, echipamente electrice si electronice, baterii, hartie, folii de plastic, recipienti de polistiren sau diverse tipuri de ambalaje de plastic (precum ambalajele produselor de igiena, ambalaje de sampoane etc.). Materialele reciclabile ajung direct si sigur in fabricile de reciclare din Romania.

Green Group si Carrefour ofera utilizatorilor sistemelor SIGUREC recompense sub forma unor vouchere de cumparaturi valabile in hipermarketurile Carrefour Baneasa si Vitantis. De exemplu, pentru un frigider, consumatorii vor putea primi un bon de reducere de pana la 80 de lei, in functie de greutate. Totodata, valoarea unui PET este de 5 bani, doza de aluminiu valoreaza 3 bani, un kg de hartie sau carton 11 bani, iar sticla 1 ban. Toate valorile sunt returnate sub forma unor bonuri de reducere la cumparaturi, in functie de cantitatea colectata.

„Actiunea face parte dintr-un proiect amplu initiat la Buzau in 2013. De la implementarea proiectului, au fost colectate prin acest sistem peste 450.000 kg de PET-uri si doze si aproximativ 500 de tone deseuri de echipamente electrice si electronice.

Lansarea statiilor SIGURECImpreuna cu partenerul nostru strategic, Carrefour Romania, ne asteptam ca statiile din Bucuresti sa avem rezultate foarte bune in colectare, ajungand la aproximativ 12 tone PET, 10 tone sticla, 100 de tone de echipamente electrice si electronice si 200 de tone hartie in primele 6 luni de functionare“, a declarat Constantin Damov, co-fondator Green Group.

„Lupta impotriva poluarii si a risipei resurselor naturale face parte din angajamentul Carrefour pentru o dezvoltare sustenabila in Romania. Ne bucuram ca prin colaborarea cu Green Group le oferim romanilor posibilitatea de a lupta impreuna cu noi pentru protejarea mediului, dar si pentru crearea unor obiceiuri de consum prietenoase cu natura. Un mediu sanatos este una din dorintele noastre, acesta fiind esential pentru o viata mai buna pentru clientii nostri si pentru comunitatile in cadrul carora ne desfasuram activitatea“, a declarat Andreea Mihai, director de marketing  Carrefour Romania.

SIGUREC

Totodata, statiile de colectare SIGUREC ofera utilizatorilor posibilitatea de a sustine activ o serie de cauze sociale. Astfel, cei care aduc deseuri la SIGUREC pot alege sa transfere valoarea bonului valoric primit catre organizatia HOSPICE Casa Sperantei, cea mai importanta organizatie din Romania care ofera servicii specializate de ingrijire pentru persoanele care sufera de boli in stadii terminale sau limitatoare de viata. Prin parteneriatul dintre Green Group si Carrefour Romania, containerele inteligente de colectare SIGUREC vor fi amplasate pana la inceputul anului 2015 in fiecare oras in care exista hipermarketuri Carrefour. Aceste actiuni de colectare a deseurilor fac parte din Acordul Voluntar semnat intre Ministerul Mediului si Schimbarilor climatice, Green Group, Ecopaper Zarnesti SA, Romcarbon SA si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), si au ca scop facilitarea procesului de colectare si reciclare a deseurilor de la consumatori si micsorarea volumului de deseuri care ajung in gropile de gunoi.Sursa: Ecologic

Parteneri vizati